Karácsonyi ünnepségünk Egerben a Barátok templomában

Az advent időszakában minden héten készítettük lelkünket a karácsonyra, de évzáró karácsonyi ünnepélyünket nem az iskola falai között, hanem az egri Szeplőtelen Fogantatás Nagyboldogasszony Ferences templomban, közkeletű nevén Barátok templomában rendeztük meg, immár nem először.
Jó érzés volt együtt gyülekezni a templom előtt, és együtt várakozni a templomban, 2016.december 21-én délelőtt.
Menyhárt József címzetes főapát, a templom plébánosa szeretettel telve köszöntött minket, sok szép, értékes információt tudhattunk meg tőle nevezetes templomunkról.
A téli vírusok nem kímélték az előzetes szereposztást műsorunk fellépői között, így műsorunk szereplőiben változások történtek. Verset hallhattunk Hortobágyi Bence 9.SZG, Hernádi Ferenc tanár úr előadásában, a műsort Farkas Erzsébet 10.G osztályos tanulótól és a 9.SZG osztály tanulóitól láthattuk-hallhattuk, vendégszereplőjük Balogh Balázs tanár úr volt.

Énekeltek: Barabás Renáta 11.SZ. és Balázs Liliána 9.G osztályos tanulók, a zenei kíséretet Gonda László adta.
Igazgatóként Molnár György Úr köszöntötte az iskola tanulóit, dolgozóit, majd meghallgattuk ünnepi beszédét.
Gonda László kíséretében hallgathattunk meg ünnepi dalokat Bokor Marianna RIA-tól.
A műsort Hernádi Ferenc tanár úr szerkesztette, a moderátor Gajdácsi Andrea igazgatóhelyettes volt.
Végül a tantestületünk önálló kórusként énekelt a diákok számára, és tapasztalhatóan nagy örömükre.

Minden dicséretet megérdemelnek a fellépők, hiszen ennek a háttérnek az ismerete nélkül is magas színvonalú, a karácsonyhoz méltó ünnepségben lehetett részünk. Köszönjük szépen diáknak, tanárnak egyaránt.
Az együttműködés, a segíteni akarás és a jószándék emlékezetes élményt teremtett. Köszönet mindenkinek, aki elősegítette magát a megvalósítást.

Áldott, békés karácsonyt kívánunk diáknak, szülőnek, dolgozónknak egyaránt!