AZ ORSZÁGOS LISTA ÉLÉN

Az év iskolája: az Egri  IQ-PONT Középiskola

Sajátos kiadványt jelentet meg néhány éve a Nők Lapja hetilap.

„Iskolaválasztás” címmel összeállítást készít az adott esztendő oktatási eredményeiről. Ez a különszám hasznos tájékoztató a szülők számára, és elősegíti a nyolcadik osztályos tanulók pályaválasztását.

Górcső alá veszi  a magyarországi középiskolákat, külön csoportba szedve az állami, az egyházi, illetve az alapítványi és magán fenntartású intézményeket.

Mindegyik szektort tovább bontja gimnáziumokra, szakgimnáziumokra, valamint szakközépiskolákra. Az országos listán egyetlen Heves megyei iskola került dobogós helyre, az EGRI IQ-PONT KÖZÉPISKOLA.

Az alapítványi iskolák szakközépiskolai kategóriájában elképesztő egri siker született: a ranglista élén az IQ-PONT végzett, és így az év iskolája lett!

Valamennyi kategóriában azonos szempontok alapján vizsgálódtak: megnézték a tanulók teljesítményét, fejlődését, vagyis a hozzá adott értéket, és természetesen a kompetenciamérések eredményeit.

Ez az országosan is kiemelkedő jelentőségű siker méltó zárása a 2017-ben 20 éves iskola ünnepségsorozatának. Az eredmény méltó visszaigazolása az intézményben folyó rendszeresen magas színvonalú oktató-nevelő munkának.

Bebizonyosodott, hogy országos szinten is elismerésre méltó az itteni pedagógiai tevékenység , és az is, hogy az IQ-Pont Középiskola szerves része a Heves megyei középiskolai oktatásnak.

Visszajelzés ez az elismerés az iskola számára, és erőt ad a szakképzés mellett a gimnáziumi képzésben rejlő nagy lehetőségekhez is.

Így írtak rólunk:

Eger Hírek >>