Szívhez szóló ünnepi műsor

Iskolánkban 2017. december 22-én tartottuk a hagyománnyá vált karácsonyi műsorunkat, a Szeplőtelen Fogantatás Nagyboldogasszony Ferences templomban.

Az ünnepséget Molnár György igazgató lélekmelengető köszöntője után, Menyhárt József plébános elgondolkodtató szavai nyitották meg.

A karácsonyi műsor palettáját ismét magával ragadó, színes programkínálat jellemezte. A 9. G osztály tanulói nemcsak bájos szavalatokat, hanem ámulatba ejtő színpadi és zenei előadásokat is bemutattak a nagyérdeműnek. A tehetséges énekeseket iskolánk ének-zenei tanára, az énekkar vezetője, Gonda László kísérte zongorán. A pásztorjátékot és az énekeseket két fellépő is követte. Báder Ernő hegedűjátéka most is minden jelenlévőt lenyűgözött és magával ragadott. A műsor fénypontja a kínai származású Zhang Yu Carolyn előadása volt, aki nem csak egyedi énekhangjával, hanem egy különleges kínai, népi pengetős hangszeren is játszott.

A karácsonyi, meghitt hangulatot kellőképp megalapozta tanulóinkban az elmúlt hetek adventi gyertyagyújtása és a Szeplőtelen Fogantatás Nagyboldogasszony Ferences templomban tartott ünnepi műsor is.

A csodás pásztorjátékot rendezte és a szereplőket felkészítette az osztályfőnöki munkaközösség vezetője és egyben a 9. G osztály magyartanára, Hernádi Ferenc. A zenei programot és a fellépőket szervezte, iskolánk vezető énektanára, Gonda László. A látványos jelmezeket Pócsik Zsuzsanna és Sebők Réka tanárnők, iskolánk művészeti vezetői készítették.