Diáknap az IQ-ban

Iskolánk harmadik évfolyamos diákjai minden év tavaszán lázasan készülnek a Diáknapra. Idén sem volt ez másképp, amikor a 11.G és a 11.GR osztály versenyzett egymással.

Április 6-án az iskola folyosói, termei, sőt még az udvara is átalakult: a 11. évfolyam egy napra nem csak saját büfét alakított ki, (melyet házi készítésű édes és sós aprósüteményekkel és különböző szénsavas italokkal pakolt tele), hanem relax szobát, karaoke bajnoksághoz, vagy épp a televízióból ismert „Egy perc és nyersz” versenyhez rendezkedtek be.

Mindkét osztály programjai látványosak és népszerűek voltak a diákság körében.

A program reggel nyolc órakor kezdődött, melyet a versengő osztályok osztályfőnökei, Gajdácsi Andrea tanárnő és Kiss Veronika nyitottak meg. Ezt követte az osztályok látványos, zenés-táncos bevonulása, mellyel megteremtették az alaphangulatot a diákság örömére.

Kilenc órától vetítették le a kortesfilmjeiket a tizenegyedikesek. A 11.GR egy rendhagyó testnevelés órát mutatott be, amelyen az osztály rendkívüli képességekre tett szert. A 11.G egy alternatív görög mitológiai történetet tárt elénk, amelyen megismerhettük Tuzaklész isten száműzetését és az IQ Pontba történő befogadását.

Óriási népszerűséget aratott a Just Dance táncos versenye, a 11.G-től, valamint a csillámtetkó, manikűr és géllak készítés a 11.GR programjából. Iskolánk tanulói egész nap jó hangulatú, tartalmas programokon vehetett részt, többek között volt szkanderverseny, kvíz a tanárokról, ping-pong verseny, karaoke, film- és gamer szoba és LOL-bajnokság. Az iskola udvara a sportos feladatokon kívül az „Egy perc és nyersz” ügyességi versenynek, valamint graffiti készítésnek is helyet adott.

Délután egy órakor a tanárok és a diákok által is ismert és népszerű duó, az 1989-ben alakult Animal Cannibals lépett színpadra és adott elő egy félórás koncertet. A rap és hiphop dallamok hatalmas ovációt váltott ki, a diákok és tanárok együtt táncoltak és énekeltek.

A fellépést követően került sor a szavazásra. Míg a delegált tanárok a szavazatokat számolták, addig az aulában tombolahúzást tartottak diákoknak és tanároknak.

Délután fél háromkor került sor az eredményhirdetésre. A győztes osztály a 11.G lett. Gratulálunk a győztes osztálynak, továbbá köszönjük a szervezést és a színes programokat mind a két osztálynak és az osztályfőnököknek!