„Ballag már a vén diák”

Iskolánkban három osztály ballagott május 4-én, pénteken. A ballagó diákok az érettségi és szakmai vizsgák előtt utoljára búcsúzhattak el tanáraiktól, szüleiktől és diáktársaiktól.

14 órakor kezdődtek az utolsó osztályfőnöki órák. A végzős osztályfőnökök tanácsot és útravalót adtak a diákoknak a sikeres és boldog életre.

15 órakor indult el utolsó közös útjára a 12.A, 12.B és a 11.SZ a folyosókon a ballagó nóták éneklése közepette, az iskola udvarára.

A Himnusz közös éneklése után az alapításának 21. évfordulóját ünneplő iskolánk saját himnuszát, melyet Gonda László tanár úr zenésített meg, Bukta Ildikó 10.SZG osztályból, Farkas Erzsébet 11.G osztályból adták elő.

Ezt követően adták át a végzősök az iskolazászlót a 11.G, 11.GR és 10.SZ osztály számára megőrzésre. Ez a zászló jelképezi a folytonosságot, és egyúttal a jövőbe vezető út jelképe. Az iskolazászlóra történő szalagok feltűzése után pedig Reményik Sándor: Mi mindig búcsúzunk című költeményét Bakos Mirtill, 12.A osztályos tanuló tolmácsolásában hallhattuk.

Ezt követte Gajdácsi Andrea igazgatóhelyettes asszony ünnepi beszéde, aki ezt követően könyvjutalmat adott át azoknak a ballagóknak a részére, akik a középiskolás évek alatt mind tanulmányi téren, mind közösségi munkában példamutató tevékenységet folytattak. A 12.A osztályból Bakos Mirtill, Sánta Ádám és Varga Vivien, a 12.B osztályból pedig Urszin Csanád részesült ebben az elismerésben.

„Ujjaid közül a kor, úgy száll mint szürke por és a perc hordja el” Máté Péter örökzöld dalát hallhattuk ezt követően.

A ballagó 12.A osztály nevében Varga Vivien emlékezett vissza az elmúlt évekre. A 12.B osztályt képviselve pedig Urszin Csanád mondott megindító beszédet.

Ezt követően hangzott el Bukta Ildikó felemelő éneklésében a Fényév távolság örökzöld slágere. „Nekem itt van dolgom, nekem itt vannak álmaim, bár néha könnyebb lenne elmenekülni” – hangzott el a gyönyörű dalban.

Az itt maradó diáktársak nevében Tuza Balázs, 11.G osztályos diák búcsúzott a ballagóktól.

Betegsége miatt Molnár György igazgató Úr, bár nem tudott személyesen részt venni a ballagási ünnepségünkön, de a búcsúzóknak szóló üzenetét Hernádi Ferenc tanár úr, iskolánk kulturális programfelelőse tolmácsolta számukra.

Kósa Ferenc: Őrizd az embert című költeményét Návoly Gertrúd 11.GR osztályos tanuló tolmácsolta. A szerző 20 éves korában fogalmazta meg gondolatait az életről. Ezt követően Kamrás Ábel 10.G osztályos tanuló olvasta fel Kósa Ferenc időskori gondolatait az életről, lehetőségekről.

A szép gondolatok után a végzősöknek lehetőségük adódott, hogy virágaikkal köszöntsék édesanyjukat, mivel május első vasárnapja anyák napja lesz. A virágokkal köszönhették meg jelképesen a diákok a felnőtté válásuk támogatását az édesanyáknak.

Miután a ballagóknak a rokonok is átadták a virágokat, a tavalyi végzősök által felélesztett hagyományt, egy saját héliumos luftballon felengedését a levegőbe. Ezzel a jelképes légbe engedéssel vettek búcsút az elmúlt diákévektől.

Ezt követően Farkas Erzsébet 11.G osztályos tanuló énekelte el a Piramis Együttes egyik nagy slágerét, a Szállj szállj szállj fel magasra című számot. Végül meglepetésként, a műsor zárásaként a most oly népszerű dalt, a Nélküled című éneket is előadta nagy sikerrel. Erzsébet csodás énekléseit testvére, Farkas Endre kísérte hangszeren.

A Szózat közös eléneklése után pedig a diákok elvonultak az osztálytermekbe.

A ballagási ünnep szervezését és moderálását ezúton is köszönjük Hernádi Ferenc tanár úrnak!