Gólyabuli tanévkezdés előtt…

Zsákban futás, számháború, tájékoztatók és házi gulyásleves is várta a gólyákat az idei Gólyanapon.

Az elsősök már fél 9-kor gyülekeztek az iskola aulájában. A nulladik osztályfőnöki órájukon nemcsak információkat szereztek, hanem meg is ismerhették egymást, valamint gyakorolhatták a tanulói esküszöveget. Ezt követően Erdélyi Róbert alezredes és Dr. Dósa Flórián a tanévkezdés problémái a közlekedésben címmel tartottak előadást. Ezt követően a 11. SZG osztály „fiai” látványos belügyi és önvédelmi bemutatót is adtak az iskola udvarán a gólyáknak.

A délelőtt folyamán további színes programokkal gazdagodhattak a legújabb IQ-s diákjaink. A képzőművészeti ágazat is készült ugyanis bemutatóval a számukra. Megmutatták nekik a sweet home programot, valamint a présgép és a különféle rajzeszközök (szén, pitt) használatát is. Továbbá, gépi grafikákat is megismerhettek. A bátrabbak skicceket és mozdulatrajzokat is készíthettek.

Az ebéd is nagyon különleges gonddal készült. Pócsik Zsuzsanna – leendő osztályfőnökük – szervezte és hozta el a hozzávalók egy részét a házi gulyáslevesnek. Az osztályfőnöki munkaközösség vezetője, Hernádi Ferenc ajánlotta fel a kertjében termesztett krumplit. A laktató és ínycsiklandó étket iskolánk közkedvelt „szakácsmestere” és gondnoka, Paulovics Zsolt főzte. Az ebéd után pedig a tanulók átvehették a tankönyveiket.

A délutáni programkavalkád a felsőbb évfolyamos diákok beszámolójával indult, akik az iskolai életről, programlehetőségekről és a szakirányokon tanulható tantárgyakról meséltek. Ezt követően, Molnár György igazgató úr tartott felvilágosítást az iskola etikai és közösségi normáiról, az elvárt tanulói viselkedésről. Továbbá beszédében tágította a gólyák lehetséges jövőképét is, hiszen az alapos szaktanári felkészítéssel perspektívába helyezte a nyelvvizsga-bizonyítvány megszerzését, az emelt szintű érettségit, valamint az országos és helyi versenyeken történő részvételt is.

A Gólyanap az osztály sportmegmérettetésével és játékos feladatokkal zárult. Az elsősök két csapatra osztva versenyeztek egymással. Volt talicskázás, szlalomos labdavezetés, „háromlábú verseny”, fél lábon szökdelés, hátrafelé futás, ugrókötelezés, pókjárás és zsákban futás is. Az utolsó csapatversenyen számháborúzniuk kellett volna egymással, de mindhárom csapat inkább a helyén maradt és mivel senki nem indult el támadni, „állóháború” alakult ki. Végül Kiss Nikoletta, testnevelő tanár indította el az ostromlást és biztatta összeütközésre a csapatokat.

A gólyák tartalmas, informatív és aktív napon vettek részt. A Gólyanap mindenképp hozzájárult ahhoz, hogy jobban megismerjék egymást, az iskola felsőbb éves tanulóit és leendő tanáraikat is. A szervezőmunkát külön köszönjük Hernádi Ferenc tanár úrnak, Pócsik Zsuzsanna tanárnőnek és Kiss Nikoletta tanárnőnek.