A búcsú első jele

Szalagavató-és gyűrűátadó ünnepség az IQ-ban

December elején rendeztük meg az iskola egyik legünnepélyesebb eseményét, a búcsúzók szalagavatóját.

Az ünnepség moderátora, műsorvezetője, Kamrás Ábel, 11.G osztályos tanuló volt. Az ünnepi műsort Hernádi Ferenc tanár úr nyitotta meg. Farkas Erzsébet 12.G és
Bukta Ildikó 11.SZG osztályos tanulók előadásában hallhattuk az iskola saját himnuszát. Ezt követően Molnár György igazgató úr ünnepi köszöntőbeszédet mondott.

A megható ünnepségen a tanulók először átvették a szalagot és a gyűrűket, majd a sokszínű összeállítás következett a tiszteletükre.

Farkas Erzsébet 12. G osztályos tanuló két dallal is készült: a  Vidéki sanzont, valamint a 67-es út című slágereket énekelte el. A nagysikerű fellépés után a 12.GR lányai következetek. A jubileumi ünnepségünkön már bebizonyították, hogy nagyon szeretnek táncolni. A szalagavató műsorra is két tánccal készültek. A rock and roll jellegű táncuk koreográfiáját osztályfőnökük, Kiss Nikoletta készítette, aki szintén részt vett a bemutatón.

Az iskolai diákbizottság nagyon aktív tagja volt Szabó Regina 12. G osztályos tanuló.Iskolai ünnepségein is gyakran fellépett. Most Márai Sándor Ajándékát adta elő.

Baranyi Izabella 12. GR osztályos tanuló hosszú évek óta játszik a Tarnaleleszi fúvószenekarban. Az együttessel gyakran lépett fel különféle hazai és külföldi rendezvényeken. Most klarinéton adta elő Presser Gábor: Nagy utazás című zeneszámát.

A 12. GR-ből Gergely Melittát és Návoly Gertrúd optimista, hitet adó költeményeket mutattak be. Medve Csaba a 12.G osztályból pedig Varró Dániel népszerű versét adta elő.

Takács Antónia 10. G osztályos  tanuló Reményik Sándor: Eredj, ha tudsz című versét mondta el.

Az este folyamán mindhárom végzős osztály összeállított kisfilmeket és prezentációkat az iskolában eltöltött éveikről. A 12.G egy meglepetés videóval is készült osztályfőnökük, Gajdácsi Andrea számára.

A program legemlékezetesebb percei az osztálytáncok voltak. A tanulók már két hónapja készültek a keringőkre, melyek aztán szívgyönyörködtetők voltak. A 11. SZKK tanulói és a 12.GR angolt, a 12. G osztály pedig bécsi keringőt táncoltak osztályfőnökükkel.