Csapatunk megvédte országos elsőségét

Az IQ-Pont Középiskola óriási sikere

December 8-án ismét a Debreceni Egyetem volt a házigazdája az Ihrig Károlyról elnevezett tanulmányi verseny (IKTV) országos döntőjének. Diákjaink tavaly megnyerték ezt a versenyt és elhatározták, idén is szerencsét próbálnak.

Ebben a tanévben a jövő századba kellett átlépniük „Vissza a jövőbe” – a XXII. század ideális munkahelye” címmel. A fő témakör a humánerőforrás-menedzsment volt.

A munka doktorai nevű csapatunk már a beadandó pályamunkával is az első helyen állt. A döntőben a versenyzők kiválóan ráéreztek az esemény hangulatára és nagyon bátor játékkal, hatalmas küzdelemben ismét megszerezték az első helyet. Díjuk ismét egy 10 napos nyugat-európai utazás.

A csapat tagjai: Bagi Bendegúz, Fodor Dávid, Tuza Balázs

Felkészítő tanár az idei tanévben is Balogh Balázs volt.

Kiemelkedő eredményükhöz szívből gratulálunk! 🙂

Sajtóvisszhang:

Az IKTV honlapjának fotói >>

Az Info Eger.hu cikke >>

A Debreceni Egyetem híre >>

Útra fel, IQ-s “Úttörő” !

A Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi kara által kiírt VII. Ihrig Károly tanulmányi versenyben (IKTV) idén az informatika került a középpontba. A verseny témája “App-ra fel!” volt, amely országos döntőt 2016. december 9-én rendezték Debrecenben. A hat döntőbe jutott csapat közül az országos versenyt iskolánk 10 G. osztályának 3 fős csapata nyerte meg.
Az első helyen végzett csapat jutalma, hogy meghívást kaptak a Debreceni Egyetem gazdaságtudományi kar végzős hallgatóinak 10 napos nyugat-európai tanulmányútjára.
A versenyen egy telefonos applikáció tervét kellett elkészíteniük a csapatoknak, a győztesek applikációja az Úttörő nevet kapta, ugyanis egy globális túrázó app.

A csapat tagjai: Bagi Bendegúz, Budai Zoltán, Tuza Balázs
Felkészítő tanáruk:Balogh Balázs

Gratulálunk, és útra fel az “Úttörővel” !

Sakk az IQ-ban

Nagyszerű ötlet, profi kivitelezés! 2015 decemberében szokatlan lépésre szánták el magukat az IQ testnevelői. Azt gondolták ki, hogy a szellemi sportok fejlesztésére is nagy figyelmet fognak fordítani testnevelés órákon.

És az ötletet tett követte : elkezdtek foglalkozni a sakkal.

Meghívták RAUCH FERENC urat, a Heves megyei Sakkszövetség alelnökét, aki szakszerű, de nagyon hangulatos, kedvcsináló előadást tartott a tanulók számára.

El is kezdődtek a mérkőzések, és a tanulók egyre nagyobb kihívásnak tekintették a játékot. A legjobbak jutottak a 22 főt számláló iskolai döntőbe.

A versenyzők izgalmas szellemi vetélkedése  sikeres, nagyszerű agypróba volt.

A nagy csatát Budai Zoltán (9.G) nyerte, alig maradtak el tőle a további helyezettek. A második helyen Ale Lőrinc (10.SZ), a harmadikon pedig Czoller Attila (11.A) végzett.

A sakkórák tovább folytatódnak, a szellemi párbajok izgalmaihoz hasonlóan. Az iskolai forduló legjobbjai képviselik iskolánkat a Diákolimpián!

Tovább a galériába >>

Az IQ sikere a megyei diák sakkolimpián

A Magyar Diáksport Szövetség versenynaptára szerint az idén is megrendezésre került minden megyében a diák sakkolimpia megyei fordulója. A tét már nagy volt, mert a győztesek megválthatták jegyüket a budapesti országos döntőre. A verseny komolyságát megmutatta a résztvevők magas száma. A megyei szövetség rendezésében az egri “Keri”-ben szervezték meg a svájci rendszerű versenyt. Tanulóink sikeresen szerepeltek, minden induló tanulónk éremmel tért haza a fárasztó nap után.

Pelyhe Róbert (VI. korcsoport) 1. hely
Oláh Dániel (V. korcsoport) 2. hely
Tóth Áron (V. korcsoport) 3. hely

Érmes versenyzőink (Oláh Dániel, Pelyhe Róbert, Tóth Áron)

Érmes versenyzőink (Oláh Dániel, Pelyhe Róbert, Tóth Áron)

Pelyhe Róbert a megyei döntőből továbbjutva  képviseli iskolánkat az Országos Diákolimpia döntőjében.

Eredményes sakkozóinknak gratulálunk és további hasonló sikereket kívánunk!

Tovább a galériába >>