Nagysikerű tudományos diáknap az IQ-ban


Hatodik alkalommal rendezte meg iskolánk a Szakmai Tudományos Kulturális Diáknapot.
Tanulóinkat több mint tizennégy program várta 2018. március 28-án.

Az előadások fél kilenckor kezdődtek. Érsek Lajos, a Dobó István Vármúzeum múzeumpedagógusa a 16-17. századi párbajokról tartott egy izgalmas és interaktív előadást, majd fegyverbemutatót. A korabeli kardokat, szablyákat a diákok is közelről megfigyelhették.

Bíró Attila és Bérczessy András a fertálymesterség történetéről, eredetéről és mai formájáról beszélgettek az érdeklődő diákokkal. Tanulóink közelről is szemügyre vehették a fertálymesterek ruházatát, láthatták a régi fertálymesterekről készített képeket, illetve az elmúlt években rendezett programokról, átadásokról készült képeket is.

Ducza János törzszászlós Afganisztánban eltöltött missziós éveiről számolt be a publikumnak. A gyerekek nagy érdeklődéssel hallgatták a veszélyes kalandokról szóló beszámolót.

Leffler Csaba autóversenyző, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársával együtt vezetéstechnikai ismeretekről tartott előadást. Mutatott többek között súlyos baleseteket is videón, valamint gyakorlati tanácsokat adott a helyes autóvezetésre.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály Bűnmegelőzési Alosztályának képviselői, Varjú Ferenc rendőr alezredes és Gál Melinda rendőr alezredes a bűnmegelőzés fontosságára hívta fel a figyelmet. Kitértek a büntető eljárások menetére is, az informatikai bűnözésre is, külön kiemelve az internetes bűnözés sajátosságait.

A hegymászás világáról Paulovics Zsolt tartott egy igen érdekfeszítő élménybeszámolót. Számos fotót mutatott Európa legmagasabb és legveszélyesebb hegyvonulatairól, embert próbáló helyzetekről. Nem csak a képek látványa nyűgözte le a diákokat, hanem a hegymászó felszereléseit is behozta a diákoknak, akik a speciális eszközöket kézbe vehették.

Környezetvédelmi vetélkedő – Veszélyben a Földünk Koklács Anna és Kovács Pálné tanárnő szervezésében, minden osztály részvétel. Első helyezést ért el a 11. G, második helyen holtversenyben a 10. SZG és a 14. DEK csapata végzett.

A szó szoros értelmében kirobbanó sikere volt Dr. Murányi Zoltán, a Varázstorony és az EKE Kémiai Tanszékének vezetője által tartott, rendkívüli kémiai kísérleti bemutatónak. Magával ragadta a tanulókat, akik bizony néha még valójában is megijedtek…

Hétmérföldes utakon címmel tartott úti beszámolót Rüll Csabáné, iskolánk volt angoltanárnője. Megosztotta élményeit Ausztráliáról és az USA több államáról is. Arról is mesélt, hogy milyenek voltak első élményei, – amelyeket még a hetvenes években szerzett – külföldi útjain.

„Két évtized a mikrofon mögött” címmel tartott egy beszámolót Rohlicsek Judit, az FM7 „hangja”, műsorvezetője, aki a helyi rádiózás jelképe. Az elmúlt húsz évben összegyűjtött, rengeteg tapasztalatát osztotta meg tanulóinkkal. Kitért a pályaválasztás nehézségeire is arra biztatta a diákokat, hogy keressék azokat munkalehetőségeket, melyekben valóban örömüket lelhetik.

A program egyik legnépszerűbb összeállítása volt a madársimogató és reptető. A ritka madarak közül a szalagos álölyv, valamint az afrikai uhu rendhagyó módon mutatkozott be a diákoknak és tanároknak. A madarakról Kiss Balázs, a Magyar Környezetgazdálkodási Vidékfejlesztési és Társaság képviseletében mondott néhány érdekességet is, akinek szavaiból áradt a foglalkozása iránti odaadás, szeretet.

A hatodik SZTKD programsorozatát Hernádi Ferenc tanár úr, az iskola kulturális attaséja állította össze és szervezte meg az iskola diákjainak és tanárainak. A szakmai napoknak idén is nagy, pozitív visszhangja volt, több egri médium is beszámolt a rendezvényről, többek között a heol.hu, FM7, Heves Megyei Hírlap, Szent István Rádió és a TV Eger.

TV Eger >>

HEOL.hu >>

A forradalom és szabadságharcra emlékeztünk

Iskolánk 2018. március 14-én emlékezett meg az 1848-as forradalom és szabadságharc hőseiről.

Hernádi Ferenc tanár úr köszöntő szavai után az iskola tanárai és diákjai közösen elénekelték a magyar Himnuszt, majd az iskola himnuszát. Ezt követte Sebők Réka tanárnő ünnepi beszéde, mely rendhagyó módon, Szendrey Júlia fiktív naplóbejegyzéseit tartalmazta, kiemelve az országos forradalmi történéseket is, közelebb hozva a diákságot az emlékezéshez.

A diákok műsora Balázs Liliána, 10.G osztályos tanuló szavalatával indult, aki Petőfi Sándortól az 1848 című verset szavalta el. Ezt követte a 9.G osztályos Radovits Péter megindító előadásában a Nemzeti dal. Ezt követően Petőfi Sándor verseit szavalták el iskolánk diákjai. Szalmási Krisztina, 10.G osztályos tanuló lélekemelően adta elő a Két ország ölelkezése című költeményt. Szintén a 10.G osztályból, Kamrás Ábel bátorító előadásában hallhattuk A vén zászlótartóról írt Petőfi-verset. Török Leila, 11. GR osztály képviseletében a Szörnyű idő című alkotást fennkölten tolmácsolta. Barkóczi Vivien a 10. G osztályból a Pacsirtaszót hallok megint című művet inspiráló módon közvetítette. A Föl a szent háborúba buzdító verset Kövecses Krisztina, 11. GR osztályos tanuló mondta el. Barkóczi Dóra az Európa csendes című Petőfi-költeményt adta elő. A további lélekmelengető Juhász Gyula által írt Március idusán című verset pedig szintén Kamrás Ábeltől hallhatta a közönség.

Babai Gergő és Bozó Dániel, 11. GR osztályos diákok rendhagyó és magasztos narrációjában megismertük a Pesten történt forradalmi eseményeket, többek között az Erdéllyel történő uniót, a nemzetiségek szerepét, a pákozdi csatát, a civil lakosság tragikus áldozatát, Bem tábornok hadi tetteit, továbbá Gábor Áron ágyúöntését.

Iskolánk új énekkarát a 9.G osztály tanulói alkották, akik a Kossuth Lajos táborában című dalt adták elő.

A műsor zárásában Radovits Péter elénekelte A költő visszatér című Kormorán dalt. Az előadását tapssal buzdították tanárai és diáktársai. Végül az iskola közösen elénekelte a Szózatot.

A felemelő és lelkesítő iskolai ünnepség méltó módon emlékezett meg az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseiről. A műsor összeállításában Gajdácsi Andrea tanárnő és Hernádi Ferenc tanár úr működött közre. Az előadó diákok felkészítésében részt vett Hernádi Ferenc tanár úr, Havasi Gáborné Csecskedy Adrienn tanárnő, és Farkas Anett tanárnő.

Pénz7 az IQ-ban

Iskolánk is csatlakozott az országos Pénz7, vagyis a pénzügyi és vállalkozói témahéthez, amelynek középpontjában a „Hitelekről okosan!”, valamint az „Üzleti ötlet és együttműködés” témák állnak. 2018. március 7-én, a 9. évfolyamtól a 12. évfolyamos tanulókig rendhagyó tanórák folytak az osztályokban.

A program az az Emberi Erőforrások Minisztériuma mint projektgazda, valamint a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Magyar Bankszövetség, a Pénziránytű Alapítvány és a Junior Achievement Magyarország Alapítvány támogatásával valósult meg. Az interaktív és játékos tanórákat Szabó Szabina pénzügyi szakember tartotta az osztályoknak.

A pénzügyi válság ráirányította a figyelmet arra, hogy az egyéni és a családi gazdálkodás, a kiegyensúlyozott és stabil pénzügyi helyzet szempontjából a körültekintő, felelős hitelfelvétel az egyik legnagyobb hatású pénzügyi döntés. Erre már fiatalon is célszerű felkészülni a kapcsolódó fogalmak, mérlegelési szempontok, kockázatok előzetes megismerésével. Ezért lett az idei témahét egyik fókusztémája az „Okosan a hitelekről”.

A program kiemelt célja volt, hogy már fiatal korban megalapozzák a pénzügyi és gazdasági tudatosságot, és ezzel is támogassák a lakosság pénzügyi tudatosságának fejlesztését célzó, a Kormány által tavaly elfogadott nemzeti pénzügyi tudatossági stratégia megvalósulását.

Szívhez szóló ünnepi műsor

Iskolánkban 2017. december 22-én tartottuk a hagyománnyá vált karácsonyi műsorunkat, a Szeplőtelen Fogantatás Nagyboldogasszony Ferences templomban.

Az ünnepséget Molnár György igazgató lélekmelengető köszöntője után, Menyhárt József plébános elgondolkodtató szavai nyitották meg.

A karácsonyi műsor palettáját ismét magával ragadó, színes programkínálat jellemezte. A 9. G osztály tanulói nemcsak bájos szavalatokat, hanem ámulatba ejtő színpadi és zenei előadásokat is bemutattak a nagyérdeműnek. A tehetséges énekeseket iskolánk ének-zenei tanára, az énekkar vezetője, Gonda László kísérte zongorán. A pásztorjátékot és az énekeseket két fellépő is követte. Báder Ernő hegedűjátéka most is minden jelenlévőt lenyűgözött és magával ragadott. A műsor fénypontja a kínai származású Zhang Yu Carolyn előadása volt, aki nem csak egyedi énekhangjával, hanem egy különleges kínai, népi pengetős hangszeren is játszott.

A karácsonyi, meghitt hangulatot kellőképp megalapozta tanulóinkban az elmúlt hetek adventi gyertyagyújtása és a Szeplőtelen Fogantatás Nagyboldogasszony Ferences templomban tartott ünnepi műsor is.

A csodás pásztorjátékot rendezte és a szereplőket felkészítette az osztályfőnöki munkaközösség vezetője és egyben a 9. G osztály magyartanára, Hernádi Ferenc. A zenei programot és a fellépőket szervezte, iskolánk vezető énektanára, Gonda László. A látványos jelmezeket Pócsik Zsuzsanna és Sebők Réka tanárnők, iskolánk művészeti vezetői készítették.

Augusztusi-szeptemberi események

Konzultáció javító vizsgára készülőknek: 2013. augusztus 5. (hétfő) 9.00 óra.

Érettségi utáni szakképzésre jelentkezettek számára szakmai tájékoztató 2013. augusztus 26. (hétfő) 9.00 órakor.

A javító- és átjárhatósági vizsga időpontja: 2013. augusztus 29. (csütörtök) 9.00 óra.

Tanévnyitó: 2013. szeptember 2., 8.00 óra.

Szülői értekezlet a 9.-es tanulók szüleinek: 2013. szeptember 2., 16.00 óra.

Tankönyvosztás: 2013. augusztus 26-tól 30-ig, 9.00-tól 14.00 óráig, minden osztálynak.

JELENTKEZÉSEK A 2013/2014-ES TANÉVRE

A meghirdetett szakképzésekre legkésőbb 2013. augusztus 16-ig személyesen, telefonon vagy e-mailben várjuk a jelentkezéseket!

Tovább a jelentkezési laphoz >>


2013. szeptemberében újra indul az Érettségi felkészítés levelező tagozaton a 9. illetve 10. osztályt befejezettek számára.

Jelentkezési határidő 2013. augusztus 16.

Jelentkezési lap >>

Pályázatíró kollégát keresünk!

Az IQ-Pont Középiskola igazgatója pályázatíró kollégát keres!

Elvárások:
– aktuális pályázati rendszerben való jártasság
– friss pályázatokban való jártasság
– több éves pályázatírói-projektmenedzseri gyakorlat
– Megfelelő szakirányú végzettség
– Leinformálható szakmai múlt
– Önállóság
– Precízség

Jelentkezési határidő: 2013. június 30.

Fényképes pályázatokat az igazgato@iqpont.hu címre várjuk.

Érdeklődni a 30/9-452-585 telefonszámon lehet!

Tanév végi események

2013.06.05. szerda
Osztályozó vizsgák az érintett tanulóknak.

2013.06.06., 07. csütörtök, péntek
Leendő 9. évfolyamosoknak orvosi vizsgálat 8.00-14.00 óráig.

2013.06.14. péntek
Tanítás 8.00 órától rövidített órákkal.
Utolsó tanítási nap.

2013.06.17., 18., 19., 20. hétfő, kedd, szerda, csütörtök
Szóbeli érettségi vizsga.

2013.06.26. szerda
Beiratkozás  leendő 9. évfolyamosoknak a 2013/2014-es tanévre, 8.00 órától 14.00 óráig.

2013.06.27. csütörtök
Tanévzáró ünnepség 9.00 óra, megjelenés ünneplőben.

2013.06.27. csütörtök
Pótbeiratkozás 10.00 órától 14.00 óráig.

Továbbá:

Konzultáció javító vizsgára készülőknek: 2013. augusztus 5. (hétfő) 9.00 óra.

A javító- és átjárhatósági vizsga időpontja: 2013. augusztus 29. (csütörtök) 9.00 óra.

Májusi tanítási rend

2013.05.17 péntek sportnap
2013.05.18 szombat szabadnap
2013.05.19 vasárnap munkaszüneti nap
2013.05.20 hétfő tanítási szünet
2013.05.21 kedd délutáni tanítás 12.00 órától, rövidített órák
2013.05.22 szerda rendes tanítási rend 8.00 órától
2013.05.23 csütörtök délutáni tanítás 12.00 órától, rövidített órák
2013.05.24 péntek rendes tanítási rend 8.00 órától
2013.05.25 szombat szabadnap
2013.05.26 vasárnap munkaszüneti nap

Május eleji tanítási rend

 • 2013.05.06-án (hétfő) tanítási szünet.
 • 2013.05.07-től 09-ig (keddtől csütörtökig) a tanítás kezdete 11.50 óra.
 • 2013.05.10. az osztálykirándulások időpontja.

 

 • 2013.05.13. (hétfő) normál tanítási rend.
 • 2013.05.14. (kedd) délutáni tanítás 11.50 órától, rövidített órák.
 • 2013.05.15. (szerda) normál tanítási rend.
 • 2013.05.16. (csütörtök) délutáni tanítás 11.50 órától, rövidített órák.
 • 2013.05.17. (péntek) sportnap.

 

Siker a katasztrófavédelmi versenyen

A csapat

A csapat

Helyi katasztrófavédelmi ifjúsági versenyt szervezett a napokban az Egri Katasztrófavédelmi Kirendeltség az általános iskolai felső tagozatos és középiskolás csapatok részére.

A versenyre Eger vonzáskörzetéből hat általános és hat középiskolás csapat nevezett be.

A témakörök és a versenyfeladatok felkészítik a diákokat az esetleges veszélyhelyzetekben való teendőkre, így biztonságosabbá téve környezetüket.

Tovább az újságcikkhez >>

Szülői értekezlet

Iskolánkban Szülői értekezletet tartunk az alábbi osztályoknak és időpontokban:

2013. április 15.

 • 10.A osztály 15.30 óra, 2-es terem;
 • 11.B osztály 15.00 óra, 20-as terem;
 • 12.B osztály 15.00 óra, 3-as terem.

2013. április 16.

 • 11.A osztály 15.00 óra, 16-os terem;
 • 12.A osztály 16.00 óra, díszterem;

2013. április 17.

 • 9.A osztály 15.00 óra, 5/b terem;

Szakmai, Tudományos és Kulturális Délután

SzTK_2013_logo_kIskolánkban 2013 március 25-én (hétfőn) és 26-án (kedden) kerül megrendezésre a Szakmai, Tudományos és Kulturális Délután (SZTKD) nevű rendezvénysorozat, ahol a rendezvény címének megfelelően előadásokra, rendezvényekre kerül sor.

A tanítás rendje emiatt mindkét napon az alábbiak szerint változik:

 • A tanulók iskolába érkezése: 11.00 óra;
 • SZTKD rendezvény időtartama az 1. napon: 12.00-15.00 óra.
 • SZTKD rendezvény időtartama a 2. napon: 12.00-16.00 óra.

A tanulók számára a rendezvény az iskolai programjuk része, ahová a kedves Szülőket is szeretettel várjuk!

A részletes programot itt olvashatják >>

1 2 3