Iskolánk története

Alapítványi Középiskolánk 1997-ben jött létre azzal a szándékkal, hogy segítse Heves megye és az északkelet-magyarországi régió szakképzését.
Célunk, hogy a mindenkori munkaerő-piaci igényekhez igazodva a keresett hiányszakmák területén kínáljunk magas szakmai színvonalú képzéseket. Valamennyi képzés közvetlen célja, hogy a tanulókat felkészítsük a közép és emelt szintű érettségire, továbbtanulásra, valamint azt követő munkaerő piaci igényű szakképzésre.

Iskolánk alapvető filozófiája:

Az egyéni célok és felelősségen alapuló személyiség fejlesztése, a képességeken alapuló szakképzés.

Munkánk elvárt eredménye:

A megalapozott továbbtanulás, valamint a piacképes szakmai tudás biztosítása.

Nyomdaipari szakirányunk a régióban iskolánk meghatározó és egyedülálló képzési kínálattal rendelkezik. A térség nyomdaipari cégeivel széleskörű szakmai együttműködést gyakorlunk.

A Budapesti Műszaki Főiskola Rejtő Sándor Könnyűipari Kar Kihelyezett Tagozataként is működünk. Nappali, esti, és levelező formában akkreditált felsőfokú könnyűipari mérnökasszisztens képzést kínálunk.

Iskola típusaink: Gimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola.

Szakmai irányok:

  • informatikai;
  • közgazdasági;
  • nyomdaipari;
  • egyéb, a piac által keresett szakmák.

A nappali, szakképző és levelező iskolai létszám: 350 fő, amely évről-évre bővül, a nevelő-oktató, szakképesítő munkánk iránti fokozott érdeklődést is mutatva.

érettségi után szakképzési kínálatunk:
általában 1-2 éves OKJ-ban rögzített államilag elismert alap-, közép-, emeltszintű szakvizsgával zárul képzések.
Felnőttképzési akkreditációval rendelkezünk, melynek keretein belül aktív munkavállalók és munkanélküliek szakmai képzését-átképzését végezzük.

Informatikai szakmakínálatunk:
Informatikai hálózati rendszertelepítő, Számítógép-szerelő, karbantartó, Informatikai alkalmazásfejlesztő, Adatbázis adminisztrátor, Számítástechnikai programozó, Informatikai rendszergazda, Informatikus, IT kommunikációs szolgáltató, Multimédia-alkalmazásfejlesztő .

Közgazdasági szakmakínálatunk:
Banki befektetési termékértékesítő, Befektetési tanácsadó, Biztosításközvetítő, Pénzügyi-számviteli ügyintéző, Szakképesített bankreferens, Személyügyi gazdálkodó és fejlesztő, Társadalombiztosítási és bérügyi szakelőadó, Vállalkozási ügyintéző.

Nyomdaipari szakmakínálatunk:
Könyvkötő, Kiadvány- és képszerkesztő, Nyomdai gépmester, Nyomdaipari technikus, Könnyűipari mérnökasszisztens.

Egyéb szakmakínálatunk:
Sportedző (tenisz), Települési környezetvédelmi technikus.

Keressük mindazok együttműködő kapcsolatát, akik a szakmai profiljainkhoz, szakképzési irányainkhoz illeszkedő, vagy akár attól eltérő képzéseket szeretnének megvalósítani, mindehhez megbízható partnert keres.

Eger, 2008. szeptember 1.