Kreatív Művészeti Stúdió

A kreativitás az alkotás művészete, mely az ember életében bármikor hasznosítható. A kreativitás nemcsak a művészek számára, hanem minden egyén számára fontos. A társadalom és gazdaság gyors ütemű fejlődése egyre több kreativitást és problémamegoldást vár el a felnövekvő generációtól. Nap, mint nap a felmerülő magánéleti, iskolai kihívások megoldásához is szükségünk van a kreativitásunkra. A serdülőkör egy előnyös időszak, hasznos életkor a kreatív gondolkodás megerősítéséhez. Ezért van kiemelt szerepe az oktatáson belül. Szükséges a kreatív egyének képzése, az így megszerzett tudás hatékony alkalmazása. Jobb problémamegoldó képességhez segítheti a tanulókat. A kreatív gondolkodás fejlesztése lehetővé teszi számukra, hogy új megközelítéseket találjanak a problémák megoldásához, és olyan megoldásokat hozzanak létre, amelyeket mások nem látnak. A kreatív emberek gyakran kreatív módon oldják meg a problémáikat, és képesek az innovációra is. Ennek következtében sokkal produktívabbak tudnak lenni.

A pedagógusoknak ki kell használni ezt az érzékeny és fogékony időszakot!

A mi iskolánkban az innováció egyik elemének tekinthető, mely alkotói folyamatokban realizálódik. Megelőzi minden esteben új, egyedi ötletek megjelenése a képzeletben, majd ösztönözzük ezzel a diákokat arra, hogy a bennük rejlő képességeiket megmutassák, valamint maradandót alkossanak. Ehhez változatos módszereket, eszközöket alkalmazunk. Olyan termékek elkészítésére ösztönözzük őket, ami a környezet számára hasznosítható, értékes. Ízlésük, színviláguk, forma és térérzékük észrevétlenül fejlődik. Dekorációk, dísztárgyak, festmények, rajzok készülnek. Változatos technikák és eszközök kerülnek felhasználásra. Előnyben részesítjük a tárgyak újra hasznosítását, erősítve a tanulók fenntarthatóságra nevelésének fontosságát. A környezettudatos szemlélet kialakítása minden órán megjelenik. A mi iskolánk befogadó szemlélete esélyt ad minden tanulónak az önmegvalósításhoz. Kibontakozhat a tehetség és nem utolsó sorban a kreativitás.

Pályázatokon való részt vetélek, kiállításokon megjelenés tovább erősíti a tanulókban a sikerélményhez jutás lehetőségét. Növeli az önállóságot és az önbizalmat. Amikor fejlesztjük a kreativitásunkat, olyan készségeket sajátítunk el, amelyek lehetővé teszik, hogy saját magunkat motiváljuk és irányítsuk. Az önállóság és az önbizalom növelése segít abban, hogy jobban kezeljük a stresszt és a szorongást, és hatékonyabban kezeljük a mindennapi kihívásokat.

És végül, de nem utolsó sorban a kreativitás szórakoztató és frissen tartja az agyat!

This slideshow requires JavaScript.