Szakmai Tudományos Kulturális Diáknap (SZTKD) – 2023

„Ha élet zengi be az iskolát,
Az élet is derűs iskola lesz.” /ADY/

 

Ma valóban élet zengte be az egri IQ- Pont Középiskolát.

Szakmai Tudományos Kulturális Diáknapot / SZTKD/ rendeztünk olyan előadókkal, akik az élet különböző területein dolgoznak és példamutató tevékenységük jelképes lehet a tanulóinknak.

 

Dr. Löffler Erzsébet egri helytörténész izgalmas előadásban mutatta be az ezeréves város emlékezetes járványait.

Dr. Murányi Zoltán tanár úr játékos kémiai kísérletei mindig izgalmasak, sok tanulót vonzanak, nála minden robban és szaglik

Iskolánk dolgozója, Paulovics Zsolt életében meghatározó a sport, a hegymászás.
Most az élményeiről, a testedzés meghatározó szerepéről szólt – az ember életében.

Városunk életében nagy szerepe van a civilszervezeteknek.
Vendégül láttuk Polacsek Anikót, aki az egri Egészség- és Környezetvédő Egyesület alelnöke, és egyben az egri civil kerekasztal tagja, valamint Farkasné Juhász Margitot, az egri civil kerekasztal tagját.

Ma van a beporzók napja, és Balogh Tamás méhész a méhek fontosságáról, hasznosságáról tartott érdekes előadást, természetesen egybekötve mézkóstolással is.

Kisállat simogatás is volt, mégpedig Kelemen Tamás révén, ő a Bükki Nemzeti Park madármentője. Többször volt már vendégünk, és kis kedvencei most is népszerűek voltak a tanulók körében.

Ortó Eszter, az egri Markhot Ferenc kórház dietetikusa az étkezési szokásokról, a tizenévesek táplálkozásáról szólt érdekfeszítően, felkeltve a tanulók érdeklődéséét.

A GALÉRIA A KÉPRE ILLETVE IDE KATTINTVA MEGTALÁLHATÓ »

Istványi Nóra tűzoltó főhadnagy – a legerősebb magyar tűzoltónő-szenvedélyesen beszélt a szakmáról, a kitartás fontosságáról mind a versenyeken mind a szakmájában, az életben.

Czakó Tamás testépítő saját példájával bizonyította a gyúrás, az erőnlét szerepét a saját életében. Igazolta azt, hogy a helyes étkezés milyen döntő a testalkat formálásában. Szavai hitelesek, mert a megjelenése alátámasztja az elmondottakat.

Pallos László a Honvédelmi Minisztérium ezredese katonai diplomata különféle béke fenntartó csapatok vezetését irányította az ENSZ-ben, illetve az Európai Unióban. Több mint 60 országban szerzett élményeit színesen, sokoldalúan adta elő.

Dr. Balázs Zsolt ezredes a saját életútjával bizonyította, hogy szorgalommal tehetséggel s kitartással akár Halmajugráról is el lehet jutna a szakma csúcsáig.

A Heves vármegyei Rendőrfőkapitányságról Gálné Mészáros Melinda alezredes asszony látogatott hozzánk, aki a mai fiatalokat érintő veszélyekre figyelmeztette hallgatóságát.

Szóval ezek az előadók bizonyították, hogy a munka iránzi alázattal, szorgalommal el lehet érni sikeres életet. Hatalmas köszönet valamennyiüknek azért, hogy elfogadták felkérésünket, és előadásaik segítségével sikeres diáknapot rendezhettünk.