Kategória: kultúra

Tantermi színház

benga1A „Benga Produkció” a tantermi színház egyik gyöngyszeme. Mit tehetünk, ha nincsenek barátaink, ha nem találjuk a szüleinkkel a hangot, és még a csajok is átnéznek rajtunk?

Benga képzeletbeli show-műsort vezet, ahol mindig ő a nap sztárja. Ám mikor egy haver és egy lány felbukkan, élni kezd a műsorváltoztatás jogával.

Színházi előadás bábokkal és élőzenével. Valóság és képzelet, barátság és szerelem, gátlások és showbiznisz tantermi körülmények között.

Szócikkíró versenyt hirdet a magyar Wikipédia

A Wikimédia Magyarország Egyesület irodalmi szócikkíró versenyt hirdet 2012. október 5. és november 20. között. A versenyben bárki részt vehet, aki a kijelölt időszakban a Wikipédián új, szépirodalmi témájú szócikket hoz létre; a legjobbakat négytagú zsűri választja ki. A fődíj egy Amazon Kindle. A verseny ideje alatt regisztrált szerkesztők közül a legjobb különdíjat kap. Tovább →

Új szakkörök indultak

Végre elindultak kreatív szakköreink, a színjátszókör és a kézműves szakkör. A drámajátszó körben a színészet iránt érdeklődő diákok kipróbálhatják önmagukat, míg az utóbbiban a kreatív ajándék és díszkészítés fortélyait sajátíthatják el az érdeklődő tanulók.

Kézműves szakkör

Készülnek az adventi díszek

Mesemondó verseny

grimm-bookIskolánk 2012. október 26-án megrendezte a mára már hagyománnyá vált belső mesemondó verseny első fordulóját. A verseny első fordulóján csak Grimm-meséket lehetett előadni. A versenyzők meglepően jól teljesítettek, annak ellenére, hogy terjedelmes műveket adtak elő.

12 vállalkozó szellemű tanítványunk indult a megmérettetésen, kicsik és nagyok egyaránt. Tovább →

Tantermi színház

Kivételes esemény résztvevői lehettünk, amikor a Harlekin Bábszínház művészei látogattak el hozzánk. Három fiatal színész előadásában megtekinthettük a Csak a Rómeó és Júlia Shakespeare feldolgozást, amely egy drámapedagógiai foglakozással volt egybekötve.

Tantermi színház.
Rómeó és Júlia a Harlekin bábszínház művészeinek előadásában.

Harminc tanulónk vett részt az eseményen, akiket akiket aktívan bevontak a darabba. A tanulóknak és a művészeknek is egyaránt sikerélményt jelentett ez a közös munka. A színház és az irodalom testközelivé vált.
Az együttműködést folytani kívánjuk és várjuk a következő előadást.

Kiállítás

TP kiállítás plakátEgy Németországban élő magyar férfi, Tayler Patrick olaj, vászon festmény kiállítását volt szerencsénk megtekinteni az Egri Kulturális és Művészeti Központban, a Forrás Galériában. A kiállításon szereplő képeket az utóbbi két évben jobban sikerült festményei közül válogatta a tehetséges festő. Képei a körülötte lévő világ darabjait ábrázolják, melyekkel számos díjat és elismerést nyert már. Tovább →