Kategória: sport

Olimpia feketén fehéren

Immár hagyományosan az ország legjobb diák sakkozói összegyűltek a Mogyoródi úti Egyesített Középiskolai és kollégiumi Centrumban. Bár júniusban már nagyon zsúfoltak az iskolák naptárai, mégis igen szép számban jöttek el az ország minden részéről tanulók, testnevelők, edzők.

A regisztrációt a várakozó sorokban előkerültek a mobiltelefonok, ipadok, de voltak, aki fejben sakkozva tesztelték a szomszédjukat. Bár sokan ismerősként üdvözölték egymást, a verseny az verseny. Már a technikai értekezleten is érződött, hogy az idén nagy csatákra van kilátás.

Az ünnepélyes megnyitó után elkezdődött a hét fordulós svájci rendszerű országos döntő. A teremben a csend mögött érezni lehetett a tét nagyságát. Itt bizony a legkisebb részletnek is komoly hatása és következménye lehet a versenyre. Az edzők, a családtagok, szurkolók csak az előtéri hírekből tudták nyomon követni a benti eseményeket. Szünetről szünetre sokat változott a helyzet és egymást érték a nem várt meglepetések.

Iskolánk versenyzője Pelyhe Róbert, aki egyben Heves-megyét is képviselte a Diákolimpia országos döntőjének VI. korcsoportjában, kiegyensúlyozott játékkal egészen a 12-18. helyig jutott.

Öröm volt látni, hogy ez a szebb napokat is látott sportág újra népszerűvé kezd válni a középiskolákban, és fontos, hogy az igazi verseny mégis csak az ember-ember elleni játékban és nem gépekkel valósul meg.
Róbert jövőre már a technikusi felkészítő mellett iskolánk Diákönkormányzatában a sakkozók versenyre készítését fogja segíteni.

Gratulálunk a kiváló eredményhez!

Az IQ sikere a megyei diák sakkolimpián

Tanulóink újabb sikereket értek el, azonban az “IQ sikere” cím ezúttal szó szerint is értendő. Dobó István testnevelő tanárunk válaszolt kérdéseinkre, miről is van szó?

– A Magyar Diáksport Szövetség versenynaptára szerint az idén is megrendezésre került minden megyében a diák sakkolimpia megyei fordulója. A tét már nagy volt, mert a győztesek megváltották jegyüket a budapesti országos döntőre. A verseny komolyságát megmutatta a résztvevők magas száma. A megyei szövetség rendezésében az egri “Keri”-ben szervezték meg a svájci rendszerű versenyt. Tanulóink sikeresen szerepeltek, minden induló tanulónk éremmel tért haza a fárasztó nap után. Tovább →

Kovács Dávid és a fekvenyomás

Kovács DávidÖrömmel hallottuk, hogy tanítványaink közül van, aki sikeres valamilyen sportágban. Akit erről kérdezünk, Kovács Dávid a 12.A osztályból:

– Úgy hallom Dávid, hogy nemrégiben egy új sporttal kezdtél el foglalkozni. Megteszed hogy elmondasz erről néhány dolgot?

– Igen gyorsan terjednek a hírek :-) valóban elkezdtem egy számomra nagyon kedves sportot, ez a fekvenyomás. Lényegében az erő fitogtatására szolgáló sport, hogy megmutathassuk ki az erősebb. Sokan összekeverik sajnos egy olimpiai sportággal: a súlyemeléssel. Ez egy teljesen más műfaj.

– Konkrétan  miben más? Tovább →

Beneveztünk a középiskolai kézilabda diákolimpiára

kézilabda
Csapatunk az amatőr csoportban indul, ahol a nem-igazolt versenyzők kapnak játéklehetőséget. A városi selejtezők január elején kezdődnek az egri körcsarnokban. A csapatok sorsolása decemberben várható.

Az edzések máris megkezdődtek, a lánycsapat tagjai lelkesen és nagy szorgalommal készülnek a megmérettetésre.

 

Csúcson az iskolánk!

Örömmel kaptunk hírt Paulovics Zsolt kollégánktól, hogy a Gross Venediger hegyét sikeresen meghódította és iskolánkat a csúcsra juttatta!

Gross Venediger – A csúcs!

Gross Venediger – A csúcs!

GRATULÁLUNK és további hasonló sikereket kívánunk! Tovább →

Tantestületi túra

Tantestületünk csapatépítő túrán vett részt. Cél az Eged hegyének bevétele után Síkfőkút volt. A 11 km-es távot mindenki sikeresen teljesítette. A kirándulás jó hangulatban telt. A túrázással most ismerkedőknek ajánljuk ezt a könnyen teljesíthető útvonalat.

Eger-Síkfőkút túra, 2012

Eger-Síkfőkút túra
Google térképen

Eged túra, 2012

Ösvény az Eged hegyen

Sportnap

Sportnap, 2012 októberIskolánk sportnapot rendezett a Kossuth Zsuzsa Szakközépiskola sportpályáin.
Közös bemelegítés után tanáraink különböző sportágakban mérték fel a tanulók képességeit. Ezt követően labdajátékokat játszottak. Bebizonyosodott, hogy a tanári példamutatás rendkívül jól támogatta a tanulók hozzáállását.

Tenisz oktatás

tenisz technikai oktatás

Egy kis tenisz technikai oktatás.

London után nálunk is növekedett a tenisz népszerűsége, ezért úgy döntöttünk, hogy egyre több tanulóval ismertetjük meg ezt az intelligens sportot.
Az érdeklődő diákok 2012.09.13.-án először vehettek részt a foglalkozáson.

Rövid beszélgetés után, ahol dióhéjban megismerték a tenisz történetét, rögtön ütőt ragadtak, mert ez a sport mégis csak a fürgén pattogó sárga labdáról szól.
Az első ütések még egy kicsit sután sikerültek, de a játék öröme mindenkit magával ragadott. Tovább →