A távoktatási rendszer használata – Kurzusfelvétel

Ha belépünk a rendszerbe jelszavunkkal, Az „Irányítópultba” jutunk. Itt láthatjuk középen a mostanában felkeresett kurzusainkat, kurzusáttekintést a tevékenységeinkről (az ott látható százalékos érték és teljesítménymutató sáv most nem jelent semmit számunkra!!), a jobb oldalon a tanárok legutóbbi tevékenysége látható.

A számunkra legfontosabb a bal oldali menü, ahol alul láthatjuk felsorolva azokat a kurzusokat, ahová már be vagyunk iratkozva.

Bármelyik kurzusnévre kattintva már bent is vagyunk a  kívánt helyen.

Azonban ha olyan kurzusba akarunk beiratkozni, ahol még nem jártunk, vagy eltévedtünk, válasszuk a bal felső területen látható „Portál kezdőoldala” menüpontot.

Ekkor a kurzusokat kategorizálva láthatjuk, ahol a nevek magukért beszélnek.

Ha kattintunk valamelyik osztályra (pl. 12.G), akkor jutunk el oda, hogy magát a kurzust is lássuk. A jobb oldali „i” betű jelére kattintva megkapjuk a tanár nevét.

Egy adott tanulónak csak a saját osztályában, de abban minden kurzusba be kell iratkoznia! Kivétel, ha ez már korábban megtörtént (pl. informatikát tanulók), illetve abba a fakultációba nem kell, amit nem tanul, továbbá ha a tárgyból esetleg fel van mentve.

A beiratkozás konkrétan úgy történik, hogy a tantárgy nevére kattintunk. Mellette a fekete nyíl azt jelenti, hogy a tantárgy felvehető. Ha nincs nyíl, akkor vagy nem vehető fel, vagy már felvettük azt. Ha felvehető, az alábbihoz hasonló képet kapunk, ahol a kék színű „Iratkoztasson be” gombot kell megnyomni.

Ez után máris bent vagyunk a kurzusban és jöhetnek a tanulmányi feladatok.