Összefüggő nyári szakmai gyakorlat 2019

Iskolánkban a rendészetis diákokra még a nyári szünetben is kalandok, kihívások várnak.

A 11.SZG osztály 4 héten keresztül összefüggő nyári szakmai gyakorlaton vett részt.

Az első héten a rendőrségen töltötték a gyakorlatot, melynek során Felsőtárkányban lövészeten, illetve csapaterő gyakorlaton vettek részt. A feladatokat nagy fegyelemmel és lelkesedéssel teljesítették.

Külön köszönetet mondunk Batki György r.alezredes Úrnak a kitartó türelméért.

A következő hetet iskolánkban töltötték Dr. Dósa Flórián ny.r.alezredes, szaktanár irányításával.

A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Egri Tűzoltóparancsnoksága biztosította, hogy a következő hetet a tűzoltás rejtelmeivel, a szerkocsik felszerelésével és még sok más hasznos tevékenységgel tölthessék diákjaink.

Befejezésül az utolsó hetet iskolánkban, elméleti és gyakorlati szakmai oktatással töltötték.

Beiratkozási tájékoztató

Ezúton tájékoztatjuk az iskolánkba felvételt nyert tanulókat, hogy a beiratkozás időpontja: 2019. június 20. (csütörtök) 8:00-16:00

A beiratkozásra a diák hozza magával:

  • A tanuló személyes okmányait (személyi igazolvány, lakcímkártya)
  • Általános iskolai bizonyítványát
  • 25.000 Ft alapítványi támogatás I. féléves díját
  • Tanulóbiztosítás díját (megfelelő csomag alapján)
  • 1.200 Ft-ot iskolai pólóra
  • 1.600 Ft-ot iskolanyakkendőre
  • 1.000 Ft-ot DSK és IDB éves tagdíj
  • Diákigazolvány igénylő adatlapot az okmányirodából
  • Szakértői véleményt (felmentésekről vagy betegségről)
  • Egészségügyi törzslapját
  • TAJ-kártyáját

Érdeklődni a +36-36-516-068 telefonos elérhetőségen lehet.

A 2019/2020-as tanévkezdéssel kapcsolatos információk

  • ÉVNYITÓ:
    Értesítjük tanulóinkat és szüleiket, hogy az évnyitó időpontja: 2018.09.02. (hétfő) 8.00 óra.
    Kérjük, hogy a tanévnyitóra minden tanuló ünnepi öltözetben jelenjen meg!
    A tanévnyitó ünnepség után minden osztálynak osztályfőnöki órák lesznek megtartva.
  • JAVÍTÓVIZSGA:
    Azok a javítóvizsgára kötelezett tanulók, akik a tanévzáró ünnepség napján nem kapták meg a kijelölt témaköröket, az iskola titkárságán 2019. július 1-jéig vegyék át, munkaidőben 8:00-15:00 óráig.
  • A javítóvizsga időpontja: 2018.08.29. (csütörtök) 9.00 óra
  • JAVÍTÓVIZSGA KONZULTÁCIÓK:
    • 2018.08.05. 8:00-12:00
    • 2018.08.21. 8:00-12:00

Szalontai vendégeink fogadása

2019. május 7-én kaptuk a levelet, hogy a nagyszalontai Arany János Elméleti Líceum szeretne Egerbe látogatni diákjaival és tanáraival a Rákóczi Szövetség június 4-ei pályázatának köszönhetően.

A fogadásra 2019. június 12-én került sor iskolánkban. A program egy rövid intézmény bemutatással kezdődött, melyet Molnár György, igazgató úr tartott, majd az iskolánk diákjainak ünnepségével folytatódott. Tóth Linda és Kapczát Bernadett 10.G osztályos tanulók elénekelték az iskola himnuszát. Ezután Váradi Tibor és Csóka Kristóf szintén 10.G osztályos diákok önálló zeneszámmal köszöntötték a vendégeket. Majd közösen megemlékeztünk a trianoni békediktátum 99. évfordulójáról. A műsort Hernádi Ferenc tanár úr állította össze.

Megmutattuk az iskolát a vendégeknek, képet kaphattak az intézmény kulturális- és diákéletéből, valamint felmerült a fejünkben az együttműködés lehetősége is.

Megemlékezés a forradalom hőseiről

Iskolánk 2019. március 14-én emlékezett meg az 1848-as forradalom és szabadságharc hőseiről.

Hernádi Ferenc tanár úr köszöntő szavai után Magyar Kinga tanárnő mondott ünnepi beszédet.

A diákok műsora Kamrás Ábel 11.G osztályos tanuló Nemzeti dal szavalatával indult. Ezt követte a 10.G osztályos Takács Antónia beszédében hangsúlyozta, hogy miért ez a magyar történelem egyik legkiemelkedőbb napja.

Ezt követően Petőfi Sándor, Kányádi Sándor és Utassy József verseit szavalták el iskolánk diákjai. A 11.G osztályból Balázs Liliána, Szalmási Krisztina, Barkóczi Dóra, Balázs Virág szavalták el inspiráló módon Petőfi forradalmi verseit. A 11.SZG osztály képviseletében Bukta Ildikó megható éneklésében volt hallható A költő visszatér című klasszikus zene. Bátorító szavalatot mondott Kanizsár Alex, Farkas Klaudia is a 11.SZG osztályból.

A felemelő és lelkesítő iskolai ünnepség méltó módon emlékezett meg az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseiről. Az ünnepi műsor összeállítását és a gyerekek felkészítését ezúton is köszönjük Hernádi Ferenc tanár úrnak.

Pénz7 az IQ-ban

Iskolánk is csatlakozott az országos Pénz7, vagyis a pénzügyi és vállalkozói témahéthez, amelynek középpontjában a befektetés áll. 2019. március 1-jén a 9. évfolyamtól a 12. évfolyamos tanulókig rendhagyó tanórák folytak az osztályokban.

Az „Okosan a befektetésekről” pénzügyi fókusztéma oktatási anyaga az előző tanévek gyakorlatát követve dolgozták fel az ismereteket. A „Problémafelismerés és üzleti ötlet” (problémák felismerése, megoldások keresése, társadalmi vállalkozás, üzleti ötlet, validálás, csapatmunka és együttműködés) állt az órák középpontjában. Tóth Adrienn, a Takarék Csoport területi felelőse és a Junior Achievement Magyarország Alapítvány munkatársa tartott interaktív órát iskolánk tanulóinak.

Részvétel a régiós döntőben

Az Eszterházy Károly Egyetem Irodalomtudományi Tanszéke által szervezett Eszterházy irodalmi verseny középiskolásoknak – Ady Endre életműve című versenyen képviselték iskolánkat a 10.G és 11.G osztály tanulói, február 23-án. Lakatos Dominika, Szalmási Krisztina és Takács Antónia már a második fordulóban vettek részt, ahol sikeresen helytálltak.

A régiós döntő írásbeli és szóbeli feladatokat is tartogatott számukra. Többek között ismerniük kellett a versenyre megadott szakirodalom lényegi tartalmát, rá kellett jönniük, hogy az adott Ady-versben melyik sort cserélték ki más szerző művével, továbbá az Activity társasjáték mintájára kellett rajzolniuk az egyik Ady-vers címét is. A délelőtti programot a „Halotti beszéd” elnevezésű feladat zárta, amelyben minden csapatnak gyászbeszédet kellett írni, majd egy valakinek előadni Ady Endre képzeletbeli temetésén, a költő irodalomtörténeti szerepét kiemelve, valamint kicsapongásait sem titkolva. A délutáni feladat egy úgynevezett „Líceum-kód” nevű kincskereső játék volt, ahol a versenyzők a Líceum különböző pontjain kapott kisebb feladatokat kellett, hogy megoldják. Az állomásokon játékmesterek segítették őket. A lányokat a versenyre Gajdácsi Andrea tanárnő készítette, kísérőtanáruk Balogh Balázs tanár úr volt.

A szervezők azt ígérték, hogy a versenyt jövőre is megrendezik. Bízunk benne, hogy tapasztalattal gazdagon, még jobb eredményt fogunk elérni.

 

MÉLY GYÁSZBAN AZ ISKOLA

Fájdalomtól megtört szívvel közöljük, hogy Molnár Györgyné – iskolánk egyik alapítója – gyógyíthatatlan betegség következtében, életének 71. évében elhunyt.
Szeretett halottunk temetése 2019. február 13-án szerdán 13:00 órakor lesz Egerben a Lajosvárosi temetőben.
Kérjük a gyászolókat, hogy a búcsúztatáson egy szál fehér rózsával fejezzék ki tiszteletüket Jolika iránt.

Nyílt nap januárban is

Nyílt nap a nyolcadikos tanulók részére

2019. január 9-én, 12:00 órától bemutatjuk képzési kínálatunkat. Megismerkedhetsz a katonai pálya érdekességeivel és részt vehetsz egy izgalmas önvédelmi bemutatón is. Kipróbálhatsz különféle művészeti technikákat: rajzolhatsz, festhetsz, megismerheted a grafikai tervezést és digitális képábrázolást is. Részt vehetsz számítógép-szerelési és karbantartási, valamint egy “lebilincselő” nyomozási szimulációban is. Megtudhatod a nyomdaipari kiadványszerkesztés jelenét és jövőjét, sőt, betekintést nyerhetsz a könyvkötészet rejtelmeibe is.

 

Grafikai pályázat eredménye

Iskolánk négy tanulója adott be munkát a Magyar Grafika lap által kiírt Papír karácsonyfadísz tervezési pályázatra. Résztvevők: Bódi Nikolett Renáta, Szabó Regina, Gérik Bianka és Csuhai Boglárka (12.G)

Helyezést sajnos nem értek el, de a Magyar Grafika decemberi számában megjelent egy cikk a versenyről, melyben megemlítik az iskolánkat és minden diák kapott egy oklevelet és saját névre szóló lapszámot.

Felkészítő tanáruk Sebők Réka tanárnő volt.

Köszönjük a Magyar Grafikának és Faludi Viktória főszerkesztőnek!

Második adventi gyertya

Meggyújtottuk iskolánkban a második adventi gyertyát is, mely a reményt és mértékletességet szimbolizálja.

A 10.G osztály műsorában karácsonyi dalok, prózai és verses előadások hangoztak el. Kapczát Bernadett, Kállai Vanessza és Tóth Linda tolmácsolta az osztály nevében a második gyertya meggyújtásának lélekemelő irodalmi programját. Az emelkedett hangulatú műsor összeállítását köszönjük Hernádi Ferenc tanár úrnak, a diákok felkészítését Farkas Anett tanárnőnek, a technikai közreműködést pedig Radovits Péternek. » Read more

Első adventi gyertya

Iskolánkban évek óta hagyomány a négy adventi gyertya ünnepélyes meggyújtása, amit mindig megelőznek az évfolyamonkénti műsorok a Mathias 16.5-ön, iskolánk rádiójában. Idén az első gyertyát a 9.G osztály gyújtotta meg december 3-án, reggel nyolc órakor. A műsorban adventet idéző kellemes dallamok, prózai és verses előadások hangoztak el, melyek előkészítették a várakozás izgalmát. Lóczi Dávid, Nagy Fruzsina, Koszta Erik és Lányi Bence tolmácsolta az osztály nevében az első gyertya meggyújtásának lélekemelő irodalmi programját. Felkészítő tanáruk Farkas Anett tanárnő volt, a program színvonalas összeállítását Hernádi Ferenc tanár úr biztosította, a technikai segítséget pedig köszönjük Radovits Péternek, a 10.G osztályból.

Segíts, hogy segíthessünk!

Iskolánk adománygyűjtést szervez az egri Gyermekotthon lakói számára. Minden felajánlást szívesen fogadunk iskolánk tanulóitól, szüleiktől és tanárainktól december 14-ig. Az adományokat Szentesi Éva tanárnő gyűjti össze az osztályában, a 11.SZKK-ban.

 

1 2