Csapatunk megvédte országos elsőségét

Az IQ-Pont Középiskola óriási sikere

December 8-án ismét a Debreceni Egyetem volt a házigazdája az Ihrig Károlyról elnevezett tanulmányi verseny (IKTV) országos döntőjének. Diákjaink tavaly megnyerték ezt a versenyt és elhatározták, idén is szerencsét próbálnak.

Ebben a tanévben a jövő századba kellett átlépniük „Vissza a jövőbe” – a XXII. század ideális munkahelye” címmel. A fő témakör a humánerőforrás-menedzsment volt.

A munka doktorai nevű csapatunk már a beadandó pályamunkával is az első helyen állt. A döntőben a versenyzők kiválóan ráéreztek az esemény hangulatára és nagyon bátor játékkal, hatalmas küzdelemben ismét megszerezték az első helyet. Díjuk ismét egy 10 napos nyugat-európai utazás.

A csapat tagjai: Bagi Bendegúz, Fodor Dávid, Tuza Balázs

Felkészítő tanár az idei tanévben is Balogh Balázs volt.

Kiemelkedő eredményükhöz szívből gratulálunk! 🙂

Sajtóvisszhang:

Az IKTV honlapjának fotói >>

Az Info Eger.hu cikke >>

A Debreceni Egyetem híre >>

“Egri borvidék” rajzpályázatunk általános iskolások 7-8. osztályosaihoz

Örömmel tapasztaltuk, hogy iskolánk által kiírt “Egri Borvidék” rajzpályázatunkra mennyi remek és kiváló alkotás érkezett kis országunkból Egerbe! Minden alkotás készítőjének gratulálunk, örülünk, hogy Eger ennyi kiválóan tehetséges kisdiákot megihletett! Egyben bátorítunk mindenkit a további alkotáshoz, hiszen a rajz, a képzőművészet nemcsak a szemnek tetsző, hanem a lélek tápláléka is.
Köszönjük a felkészítő tanárok odaadó, precíz segítségét, munkájukhoz a továbbiakban jó erőt és egészséget kívánunk!
Pályázatunkra Észak-Magyarország megyéinek 15 iskolájából 52 pályamunka érkezett a következő tanulóktól és iskolákból:

A SZÖVEG FOLYTATÓDIK, KATTINTSON IDE »

Sakk az IQ-ban

Nagyszerű ötlet, profi kivitelezés! 2015 decemberében szokatlan lépésre szánták el magukat az IQ testnevelői. Azt gondolták ki, hogy a szellemi sportok fejlesztésére is nagy figyelmet fognak fordítani testnevelés órákon.

És az ötletet tett követte : elkezdtek foglalkozni a sakkal.

Meghívták RAUCH FERENC urat, a Heves megyei Sakkszövetség alelnökét, aki szakszerű, de nagyon hangulatos, kedvcsináló előadást tartott a tanulók számára.

El is kezdődtek a mérkőzések, és a tanulók egyre nagyobb kihívásnak tekintették a játékot. A legjobbak jutottak a 22 főt számláló iskolai döntőbe.

A versenyzők izgalmas szellemi vetélkedése  sikeres, nagyszerű agypróba volt.

A nagy csatát Budai Zoltán (9.G) nyerte, alig maradtak el tőle a további helyezettek. A második helyen Ale Lőrinc (10.SZ), a harmadikon pedig Czoller Attila (11.A) végzett.

A sakkórák tovább folytatódnak, a szellemi párbajok izgalmaihoz hasonlóan. Az iskolai forduló legjobbjai képviselik iskolánkat a Diákolimpián!

Tovább a galériába >>