„Egerről közhelyek nélkül…”

Ezzel a címmel hirdetett az Egri Lokálpatrióta Egylet városismereti versenyt. A megmérettetésen 9-12. évfolyamos tanulókból álló háromfős csapatok adhattak számot arról, hogy mennyire ismerik szülő– és iskolavárosukat.

A hagyományteremtő vetélkedő két fordulóból állt, és a döntőbe hat iskola csapata jutott be. A Dobó, a Neumann, a Szilágyi, A Pásztorvölgyi és az Andrássy mellett az IQ-Pont Középiskola csapata is szerepelt a legjobbak között. Előzetesen egy 3 perces filmet állítottunk össze, amely zenében és képi világban is megmutatja a városhoz való kötődésünket. A kiírásban elvárták, hogy „közhelyek nélkül”, vagyis személyes élményekkel mutassuk be az ország legszebb városát.  A filmünket szíves figyelmükbe ajánljuk! Az iskolánk két csapattal indult, a döntőbe pedig azok a kilencedikesek jutottak be, akik számára Eger iskolájuk városa, és a tanulók dicséretesen adtak számot a tudásukról.

A csapat tagjai:

Berki Hédi (9.G)
Dobi Márton (9.G)
Hegyi Dorottya (9.G)

A csapat felkészítője a Mathias 16.5 volt.

A döntőnek a Líceum díszterme adott méltó helyszínt. A zsűri munkáját Batári Antal a Dobó nyugalmazott tanára irányította. Munkájában pedig részt vett Dr. Petercsák Tivadar, kiváló egri helytörténész akinek a most megjelent könyvét – amely az Egri várról szól – valamennyi résztvevő jutalmul megkapta.

Ugyancsak a zsűri tagja volt Habis László Eger volt polgármestere az Egri Lokálpatrióta Egylet elnöke.

A GALÉRIA A KÉPRE ILLETVE IDE KATTINTVA MEGTALÁLHATÓ »