Távoktatás

A magyar oktatási rendszerben 2020. március 16-tól elrendelt Távoktatást megvalósító elektronikus tanulási rendszerünket a Moodle nevű, kifejezetten erre a célra kifejlesztett szoftverrel alakítottuk ki. Az ilyen rendszereket idegen kifejezéssel E-learning rendszernek nevezik.

Az alábbi pontokban kifejtjük, hogyan tudják használni.

1. Regisztráció

A rendszerbe csak regisztrált felhasználók léphetnek be. Első dolgunk a regisztráció. Aki már regisztrált, ezt a lépést hagyja ki! A leírás megtekintéséhez kattintsunk ide.

2. Belépés egy kurzusba (kurzusfelvétel)

A kurzus egy oktatási folyamat elejétől a végéig. Iskolánkban jellemzően egy adott tantárgy egy konkrét tanévre eső oktatását, annak a Moodle rendszerben megjelenő formáját nevezzük kurzusnak. Tehát minden tanulónak annyi darabszámú kurzusba kell beiratkoznia, ahány tantárgya van egy adott tanévben. Akik már idén használták a Moodle rendszert, csak 1-2 kurzusban voltak jelen eddig. Azokba a kurzusokba nem kell még egyszer beiratkozniuk. Kérjük, hogy mindenki CSAK olyan kurzusba iratkozzon be, ahová számára szükséges! A leírás megtekintéséhez kattintsunk ide.

Ha valaki nem tud beiratkozni valahová, jelezze tanárának vagy a webmesternek.

3. Tananyag kezelése, munka a kurzusban

A leírás további kidolgozása folyamatban …