Olimpia feketén fehéren

sakkImmár hagyományosan az ország legjobb diák sakkozói összegyűltek a Mogyoródi úti Egyesített Középiskolai és kollégiumi Centrumban. Bár júniusban már nagyon zsúfoltak az iskolák naptárai, mégis igen szép számban jöttek el az oszág minden részéről tanulók, testnevelők, edzők.

A regisztrációt a várakozó sorokban előkerültek a mobiltelefonok, ipadok, de voltak, aki fejben sakkozva tesztelték a szomszédjukat. Bár sokan ismerősként üdvözölték egymást, a verseny az verseny. Már a technikai értekezleten is érződőtt, hogy az idén nagy csatákra van kilátás.

Az ünnepélyes megnyitó után elkezdődött a hét fordulós svájci rendszerű országos döntő. A teremben a csend mögött érezni lehetett a tét nagyságát. Itt bizony a legkisebb részletnek is komoly hatása és következménye lehet a versenyre. Az edzők, a családtagok, szurkolók csak az előtéri hírekből tudták nyomon követni a benti eseményeket. Szünetről szünetre sokat változott a helyzet és egymást érték a nem várt meglepetések.

Iskolánk versenyzője Pelyhe Róbert, aki egyben Heves-megyét is képviselte a Diákolimpia országos döntőjének VI. korcsoportjában, kiegyensúlyozott játékkal egészen a 12-18. helyig jutott.

Öröm volt látni, hogy ez a szebb napokat is látott sportág újra népszerűvé kezd válni a középiskolákban, és fontos, hogy az igazi verseny mégis csak az ember-ember elleni játékban és nem gépekkel valósul meg.
Róbert jövőre már a technikusi felkészítő mellett iskolánk Diákönkormányzatában a sakkozók versenyre készítését fogja segíteni.

Gratulálunk a kiváló eredményhez!