Sakk az IQ-ban

Nagyszerű ötlet, profi kivitelezés! 2015 decemberében szokatlan lépésre szánták el magukat az IQ testnevelői. Azt gondolták ki, hogy a szellemi sportok fejlesztésére is nagy figyelmet fognak fordítani testnevelés órákon.

És az ötletet tett követte : elkezdtek foglalkozni a sakkal.

Meghívták RAUCH FERENC urat, a Heves megyei Sakkszövetség alelnökét, aki szakszerű, de nagyon hangulatos, kedvcsináló előadást tartott a tanulók számára.

El is kezdődtek a mérkőzések, és a tanulók egyre nagyobb kihívásnak tekintették a játékot. A legjobbak jutottak a 22 főt számláló iskolai döntőbe.

A versenyzők izgalmas szellemi vetélkedése  sikeres, nagyszerű agypróba volt.

A nagy csatát Budai Zoltán (9.G) nyerte, alig maradtak el tőle a további helyezettek. A második helyen Ale Lőrinc (10.SZ), a harmadikon pedig Czoller Attila (11.A) végzett.

A sakkórák tovább folytatódnak, a szellemi párbajok izgalmaihoz hasonlóan. Az iskolai forduló legjobbjai képviselik iskolánkat a Diákolimpián!

Tovább a galériába >>

Az IQ sikere a megyei diák sakkolimpián

A Magyar Diáksport Szövetség versenynaptára szerint az idén is megrendezésre került minden megyében a diák sakkolimpia megyei fordulója. A tét már nagy volt, mert a győztesek megválthatták jegyüket a budapesti országos döntőre. A verseny komolyságát megmutatta a résztvevők magas száma. A megyei szövetség rendezésében az egri “Keri”-ben szervezték meg a svájci rendszerű versenyt. Tanulóink sikeresen szerepeltek, minden induló tanulónk éremmel tért haza a fárasztó nap után.

Pelyhe Róbert (VI. korcsoport) 1. hely
Oláh Dániel (V. korcsoport) 2. hely
Tóth Áron (V. korcsoport) 3. hely

Érmes versenyzőink (Oláh Dániel, Pelyhe Róbert, Tóth Áron)

Érmes versenyzőink (Oláh Dániel, Pelyhe Róbert, Tóth Áron)

Pelyhe Róbert a megyei döntőből továbbjutva  képviseli iskolánkat az Országos Diákolimpia döntőjében.

Eredményes sakkozóinknak gratulálunk és további hasonló sikereket kívánunk!

Tovább a galériába >>