NAGYSIKERŰ SZAKMAI TUDOMÁNYOS KULTURÁLIS DIÁKNAP AZ EGRI IQ-PONT KÖZÉPISKOLÁBAN

Március 6-án, pénteken rendezte meg az IQ pont középiskola az immáron hagyományossá vált SZTKD-t.
Szuper előadók fogadták el meghívásunkat,és nagyon magas színvonalú előadásokkal örvendeztették meg tanulóinkat. Az EKE történelemtanárai nyitották a sort, az utolsó pedig a csattanó, a mindig csodákat alkotó Murányi tanár úr volt, kémiai kísérleteivel, szintén az egri egyetemről. Tanulóink mindeközben a mofettáról hallhattak sok információt, illetve találkozhattak kiemelkedő karriert elérő filmes szakemberrel. Az egri kórház vezető dietetikusa nagyon hasznos tanácsokat adott a tizenéveseknek, egy testépítő pedig saját példájával bizonyította, hogyan lehet sportszerűen szálkásítani.

Az SZTKD programjaink állandó vendégei a rendőrök. Most is nagyon népszerűek voltak a fegyverbemutatóik, felszereléseik – és persze a kutyás rendőr nyomozása mindenkit meghódított. Ismét volt alkalom állatsimogatásra, és idén is sokan találkozhattak a kihagyhatatlan nyuszival.
A rendezvény sikerét az bizonyítja legjobban, hogy a tanulók végig kitartottak, élvezve a délelőtti kavalkádot, a számos programlehetőséget.

Nagysikerű tudományos diáknap az IQ-ban


Hatodik alkalommal rendezte meg iskolánk a Szakmai Tudományos Kulturális Diáknapot.
Tanulóinkat több mint tizennégy program várta 2018. március 28-án.

Az előadások fél kilenckor kezdődtek. Érsek Lajos, a Dobó István Vármúzeum múzeumpedagógusa a 16-17. századi párbajokról tartott egy izgalmas és interaktív előadást, majd fegyverbemutatót. A korabeli kardokat, szablyákat a diákok is közelről megfigyelhették.

Bíró Attila és Bérczessy András a fertálymesterség történetéről, eredetéről és mai formájáról beszélgettek az érdeklődő diákokkal. Tanulóink közelről is szemügyre vehették a fertálymesterek ruházatát, láthatták a régi fertálymesterekről készített képeket, illetve az elmúlt években rendezett programokról, átadásokról készült képeket is.

A szöveg tovább olvasásához kattintsunk ide »