Elindítottuk távoktatási rendszerünket

A magyar oktatási rendszerben 2020. március 16-tól elrendelt Távoktatást megvalósító elektronikus tanulási rendszerünket a Moodle nevű, kifejezetten erre a célra kifejlesztett szoftverrel alakítottuk ki. Az ilyen rendszereket idegen kifejezéssel E-learning rendszernek nevezik.

A szoftvert évek óta használjuk, eddig kísérleti jelleggel, jellemzően informatikai orientáltságú osztályokban illetve az informatika alapú órákon. Az országosan kialakult helyzet miatt használatát minden tantárgyra kiterjesztjük.

Számos tanulónk már eleve tagja a rendszernek, megismerte alapfokú használatát és képes használni  azon a szinten, amire a most következő időszakban szükség lesz.

Ennek a rendszernek óriási lehetőségei vannak a távoktatás professzionális megvalósításában, mi azonban – megfelelve az országos elvárásoknak – egyelőre csak alapfokon kívánjuk alkalmazni, így tanulóinknak és tanárainknak nem sokkal lesz nehezebb dolguk, mint megírni egy gmail levelet, vagy a Facebook oldalukat kezelni.

A rendszer rendkívüli előnye, hogy a tanulói és tanári tevékenység naplózott és nyomon követhető.

A felhasználáshoz az útmutatót folyamatosan dolgozzuk ki, hogy azok is tudják a rendszert használni, akik még sohasem látták azt, vagy korábban megszerzett tapasztalatuk a múlt ködébe veszett.

Reméljük, hogy a rendszer alkalmazhatóságát felismerik és megkedvelik. Sok sikert!

Az útmutatóhoz ide kattintva jut el (Főmenü > Távoktatás).

Balogh Balázs
Webmester