Elsöprő siker a szavalóversenyen

Az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium 2018. november 14-én tartotta a hagyománnyá vált, Erzsébet-napi ünnepséghez kapcsolódó vers-és prózamondó versenyt, melyre egri középiskolás diákok jelentkezhettek. A verseny felhívásában a szervezők női szerzők műveit vagy nőhöz, illetve nőről szóló verset kértek. Iskolánkat a 10.G osztályból Takács Antónia képviselte, aki Szabó T. Anna Elhagy című költeményét adta elő. Szavalata még a zsűri tagjait is meghatotta, ugyanis a hangsúlyokat és a beszédszüneteket ügyesen tartva, mély átéléssel, a vers hangulatának megfelelő hangerővel és hangszínnel mondta el a verset. Antónia már szeptember közepe óta gyakorolt felkészítő tanárával, Farkas Anett tanárnővel, aki a figyelmébe ajánlotta a versenyt.

Antónia jutalma az első helyezés mellett természetesen könyvjutalom volt, továbbá az a megtiszteltetés is érte, hogy részt vehetett az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium november 16-án tartott Erzsébet-napi programjában, ahol az egész iskola előtt (kb. 600 fő) előadhatta a verset. A szilágyis diákok és tanárok vastapssal fogadták szavalatát. Ezt követően a Gárdonyi Géza Színház társulatából meghívott színészek adtak elő musical-részleteket, amelyet tanulónk is megtekinthetett a szilágyis diákokkal.

Eredményes és sikeres szerepléséért ezúton is gratulálunk! Bízunk benne, hogy minél több irodalmi versenyen ki tud bontakozni Antónia tehetsége.