Csapatépítő drámatábor Síkfőkúton

Szeptember 17- és 21 között az EKMK-val közösen nyert pályázat keretén belül, a 10.G osztálynak lehetősége nyílt részt vennie önismereti és drámapedagógiai táborban, Síkfőkúton.

Az osztály Valakovics Kinga osztályfőnökkel és kísérőtanárokkal együtt a Hotel Síkfőkútban volt elszállásolva, ahol a programok is zajlottak. A délelőtt mindig mozgásos bemelegítő gyakorlatokkal indult, majd különböző készségfejlesztő foglalkozásokkal folytatódott. Voltak többek között értékrend tisztázását fejlesztő, konfliktuskezelő, empátiás készséget fejlesztő gyakorlatok is.

Az ebéd után pedig társas hatékonyságot fejlesztő feladatokat, kommunikációs játékokat és önismereti gyakorlatokat is végeztek a diákok. Ezeken kívül különböző kommunikációs teszteket töltöttek ki, valamint népmeséket dolgoztak fel csoportmunkában, továbbá még osztályfilmet is forgattak az öt nap során.

A tartalmas programokat Szeszák Szilvia, Kiss Renáta és Jakó Beáta, drámapedagógusok és trénerek biztosították az osztálynak.

Az önismereti és drámapedagógia tábor a résztvevők elmondása alapján nagyon hatékonynak és eredményesnek bizonyult, mely nemcsak az osztályközösség erősítésére, hanem az osztály magatartására is kedvezően hatott.